6.08.2009

Abir

Kadın olmaya ait dramlar sadece ülkemizde yaşanmıyor bildiğiniz gibi. Şimdi sizlere Abir'den bahsetmek istiyorum.
Aslında Abir sadece benzer dramı yaşayan sayısız kadından biri. Savaş, göç, gözaltı aklınıza gelebilecek tüm dramların içinde bir de kadın olmanın dramı saklı hep. Darbe dönemlerinde gözaltına alınan kadınlara yapılan işkenceler mesela, dövmekten çok ötesi. Dokunmaya kıyamayan sevdiklerinizin yerine sizi bir "sopayla becermek"ten bahseden insanlar. Kadına zarar vermek istiyorsan onu taciz et, ona tecavüz et, sen orgazma ulaştığında kadın da cezasını bulmuş olur (!)
Uzak zamanlardan bahsetmedim ben ve şimdi daha da yakın bir zamandan bahsedeyim. Irak'ın Amerika tarafından işgali..
12 Mart 2006
Abir henüz 14 yaşında bir genç kız. Irak'a barış getireceğini iddia eden Amerika'nın, o çok vasıflı (!) askerlerince güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle öldürüldü.
Olayı özetleyelim, böyle bir vahşet ne kadar özetlenirse işte:
Birkaç Amerikan askeri Abir'in evine baskın düzenliyor, Abir Kazım El Cenabi'yi ve ailesini öldürüyor, daha sonra da evlerini ateşe veriyor.
Abir'i daha önce de rahatsız eden bu Amerikan askerleri, Abir'i ve ailesini kendi güvenliklerini sağlamak için öldürdüklerini söylüyorlar. Kendi güvenliklerini sağlamak için Abir'e önce tecavüz ediyorlar nedense. 14 yaşındaki bir kızdan korunma çabası...
Askerler tutuklandılar ama birileri sessiz kalmadığı için tutuklandılar. Üstelik askerlerin tutuklanmaması için kızın yaşını da 20'lerde göstermeye çalıştı birileri. Bir haber var konuyla ilgili şurda.

Bu insanlık adına bir vahşet, neden burada da yer verdim? Çünkü olayda yine bir tecavüz var. İşkencenin en büyüğü olarak bunu görüyorlar. Amerikan askerlerinin buna benzer birkaç olayı daha sessizce geçti birkaç haber sayfasında, peki ya diğerleri.? Ailelerinin gözleri önünde tecavüze uğrayan kızların dramı, bilmediğimiz bir sürü hikaye.?

Amerika dediğimiz o çok büyük güç (!), dünyaya barış getirmesini ümit ettiğimiz o büyük güç.
Fazla söze gerek yok. Sadece bunları düşünmek lazım, düşünmek.

Grup Yorum da Abir için bir ağıt yaktı, adı "Abir'e Ağıt"
Dinlemek için şuraya bakabilirsiniz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

kahretsin :(

efsa dedi ki...

Üzgünüm.