4.08.2009

Ayrım mı?

  • Herhalde geçmişimizde hiçbir baba, odadaki kalabalığa seslenerek "aç kızım kukunu göster" dememiştir...!
  • Deniz kenarında çocuğunuza duş aldırmak isterken, karşı cinsin yiyecekmiş bakışlarına hedef olmazsınız. Onu geçin, sizin nasıl duş aldığınızı izlemek için 5-6 kız toplanmaz.
  • Hiçbir erkek doğum kontrolü için bir yerlerini bağlatmayı, kısırlaştırılmayı kabul etmez. İlaç kullanmaz...!
  • Kimse istemeden açılan sırtın, belin, göbeğin, göğsün için; suçlamaz, bakmaz, taciz etmez, laf atmaz, bahaleler ile yaklaşmaz, ispiyonlamaz, dövmez...!
  • Bir yerlerimiz kaşınınca, sokak ortasında kaşırsak mazallah neler olur neler...!
  • Zaten miras olaylarında yada yadigarlarda en güzel ve değerli parçanın kime verileceği hep bellidir...!
  • Ağzımızdan çıkan küfürler bile anadan, avrattan, kızdan, bacıdan ve kukumuzdan geçer. Tek tek hepsini saymaya gerek yok. Maaşallah biz bile bayan halimizle hepsini biliyoruz. Gelin görünki hepimizin ağzında istemsiz çıkıyor arada. Birde öyle bir şey ki bazılarında tenefüs alıyor sadece.
  • aaa bak bu küfür olayları bile nesil farkına uyum sağladı. Artık kadınların bilmem neresine "koyıyim" lafı evrim geçirdi ve küçük Q harfi (q) oldu. Artık koyulacak her ne varsa "q" harfi ile mi betimlenecek, yoksa bizler ped kullanırken bile ay a.p.q. falan mı diyeceğiz ileriki zamanlarda bilmiyorum. Bekleyip göreceğiz hep birlikte...!


10 yorum:

wincih dedi ki...

Peki bütün bunlara ses çıkartmayan kadınların yada ben feministimden öteye gidemeyen feministlerin hiç mi suçu yok?

efsa dedi ki...

Var tabiki. Ama zaten burada feministleri yada öyle olduğunu idda edenleri toplama hedefimiz yok. Burada da bilinç düzeyini yukarıya çekmeyi ve paylaşımı istiyoruz. Sadece bir tarafı suçlamadan ziyade bilinçlendirmek.

wincih dedi ki...

Bilinçlendirmeye bir şey söylemem, zira sonuna kadar haklısınız. Ama mücadele edilmeden de şikayet etmek (tekil değil çoğul müccadeleden bahsediyorum) yada lanet olsun diyip buna boyun eğmek. Bunun olmasındaki en büyük etken bence.

Pilli-Cadi dedi ki...

bütün hepsi cok dogru da bizim ailenin garipliginden olsa gerek (garip diyorum cünkü cehaletlerine uymuyor bazi seyler) dedemin iki kurusluk mali kiz torunlar arasinda paylastirilacak. garip olansa beni kiz torundan görmemezlikten gelip mirasin sadece diger iki kuzinim arasinda paylastirilacagini söylemeleri:S sanirim ailenin okuyan yazan, eli dogru düzgün kalem tutan tek kizi ben oldugum icin bilemiyorum.

efsa dedi ki...

Pilli cadım ben her şeye rağmen mirasın eşit dağıtılmasından yanayım, yani bunun acısının çıktığını da çok çok görmüşlüğüm vardır. Dilerim deden öyle bir şey yapmaz.

Deniz dedi ki...

merhabalar... geçmiş nesilde alışkanlıklar, öyle görmüşlükler vardı.
Bundan sonrası daha da vahim! çünkü kadın güçleniyor, güçlendikçe tehdit teşkil ediyor, tehdit karşısında vahşi hayvan ne yapar?????? Soru???

efsa dedi ki...

Deniz merhaba :),evet kadınlar güçleniyor, bilinçleniyor, olmalı da. ama burada insanca yaşamak derken; biz insanlığımızı unutur da saygının dozunu kaçırırsak olan olur.
Biz de yaşamak için öldürelim demek yanlış olur...

Deniz dedi ki...

aaaay bi dakika, yanlış anlaşıldım sanırım! demek istediğim şuydu:
kadınlar güçlendikçe erkek için tehdit oluşturuyorlar. Eğer erkek insani duygularından yoksunsa tıpkı vahşi bir hayvan gibi tehdit karşısında daha saldırgan, daha şiddete eğilimli oluyor, olacak. Yani modern çağda, kadın daha çok şiddette maruz kalabilir demek istemiştim.

yoksa haşaaaaa şiddetin her cinsine sonuna kadar karşıyım!

cido$ dedi ki...

Bunlar güzel tespitler de siz yazınızda çok önemli bir noktayı unutmuşsunuz. "Bayan" yazmışsınız, halbuki bizler "kadın"ız. Cinsiyetimiz bu. Kadındık, kadınız ve kadın olacağız. Bayan ise "daha kibar" maskesinin altında sunulan iğrenç bir sözcük. Çünkü kadın kelimesinden korkuyorlar. Kadın kelimesi "cinsel ilişkiye girmiş, bakire olmayan" demek onlara göre. Bu da pis, iğrenç bir şey. Halbuki doğurma özelliği olan herkes kadındır. Bu sözcükten en başta biz korkmamalıyız. Ve "bayan" sözcüğünü kadınlar olarak derhal terk etmeliyiz!

Bu da naçizane eleştirimdir. :)

efsa dedi ki...

Deniz biraz gecikmiş bir yorum oldu kusura bakma. Aslında istatistiklere bakıldığında dayak yiyen kadınların çoğunluğunu eğitimli ve modern görüntünün altındakiler oluşturuyormuş.



cido$ zaten yazının o kısmında geçen çoğu kelime bir çeşit alayı gösteriyor. Bunlara kızıp kullanan "bayan" lar. hani kibarlaştırılıp maskelenin altında küfürleşen kadınlar. erkeklere kızarken kendi cinsimizi kullanarak bizde kullanıyoruz. Buda yanlış. Orada ifade etmek istediğim buydu aslında. :)