17.07.2009

Kadın

Kadın olmak mesaisiz çalışmak demek.. İzin saati, izin günü yoktur kadınların hiçbir zaman.. Ancak uykuda dinlenebilir kadın.. Ne kadar olursa.. Ya bir bebek sesiyle ya da eşinin isteğiyle bölünebilir uykun.. Uyku saatini bile sen kararlaştıramazsın.. Hasta olma lüksü yoktur mesela evin hanımının.. Eskaza hasta oldun vay haline.. Hayat durur evde.. Ne yemek yapan olur ne çay demleyen.. Erkekler kadına muhtaçtır aslında birçok yönden.. İşte en basitinden hastalık meselesinde görüyoruz.. Yumurta bile kıramaz çoğu :) İş başa düşer yine her koşulda.. Kalk hanım kalk.. Yemek yapılacak, bugün de mi ütüsüz gideyim işe...
Ah keşke bir düşünüp anlayabilseler, hayatlarındaki yerlerimizi.. ama nerde...
Hiç büyümediklerine inanıyorum erkeklerin.. Omuzlarına yüklenen tek sorumluluk çalışıp eve para getirmek onların.. Yavaş yavaş o da kalkıyor günümüzde, kadın çalışıp adama bakabilir pek ala.. Ohh ne güzel iş.. Yan gel yat.. Maç izle, yemek ayağına gelsin, gez dolaş-nette kız tavla..:) Gel keyfim gel durumları..
Aslında erkekleri böyle yapan yine kadınlar.. 250 gr fazlalığı nimet sayan yine kadınlar.. Erkek evlat doğuran kadının poposu tavana kalkıyor nedense... Kızın oldu senin bir de erkek olsun, erkek olana kadar arıyor aileler.. Her 9 ayda bir kuluçkalıyorlar adeta.. Fırt-fırt bir çocuk daha çıkıvermiş dünyaya... Erkekse iyi rahatsın değilse devam :)
Çocuk dünyaya geldi mi de hep ayrı tutuluyor kardeşlerinden.. Örneğin küçük de olsa çoğu yerde özellikle doğuda kadın erkeğe abi der.. Demek zorunda saygı icabı.. Erkek gelir gelmez ayağa kalkılır, suyu verilir, yemeği verilir, uyutulur, dinlendirilir, gönlü hoş edilir... Anne ve abla-kızkardeş erkeğin kölesidir adeta.. Her şey ayağına gelir.. Ne olur, bu kazma bir gün evlenir.. Aynısını bekler kadından, aynısını ister.. Ve bundan sonra yaşanacaklar kadının eğitimine ve erkeğin öküzlüğüne göre değişebilir..
Bir kadın fedakardır.. Eşi için değişebilir, alışkanlıklarından, işinden, çevresinden vazgeçebilir.. Ama bir erkek en basit davranışını bile değiştiremeyecek derecede yontulmaya ihtiyaç duyar.. Bazıları değişir, bazıları sütten çıkmış ak kaşıktır, sabit fikirlidir, dev aynasına bakar.. Ona çoraplarını nereye koyması gerektiğini bile öğretemezsiniz..

3 yorum:

efsa dedi ki...

Sadece şunu söylemek istedim..

Erkek adamın erkek evladı olur diyen hödüklere lafım;
- annenin babasıda kadınmıydı?

Bunun yanısıra; tamam, erkeklerde eziyor bunu yapıyorda, kadının kadına yaptığını da kimse yapamıyor. Erkekleri yetiştiren, yönlendiren yine kadın, kadını satan yine kadın. Bu noktada haksızlık etmek olacak.

cesetizleri dedi ki...

O salak zihniyeti anlamıyorum. Bir kadın erkek çocuk doğurmak için neden bu kadar mücadele eder.?
Sebepler belli aslında, değer görmenin başka bir yolu olmadığını düşünüyor.
Halbuki öyle değil, öyle değil.. Ah bilseler.

Adsız dedi ki...

erkek çocuk doğurduğunda değer görüyor mu sanki..hayır,yine aynı tas aynı hamam..:)