20.08.2009

Tecavüz Üzerine


Tecavüz bir kadına ne gibi zararlar verir?
Fiziksel zararları gün be gün iyileşecektir elbet. Ya ruhsal-zihinsel? Kadını kendinden bile tiksindiren, arındırılamayacağını düşündürten, sindiren, aşağılayan zoraki bir eylem. İnsanın önce kendi vicdan muhasebesini yapması gerekir oysa ki. Nasıl kıyılır da, zorla böyle bir zorbalık gerçekleştirilebilir ki bir insan? Karşısındakinin bir canlı olduğunu unutup da, nasıl gözü dönebilir?
Ya yasalar?
Bir kadın tecavüze uğradığında, eğer zanlı mağdurla evlenirse..... cezası hafifliyor!!! Buna yasada "etkin pişmanlık" deniliyor. Yaptığı şerefsizliği pişmanlık göstergesi adı altında hakime de inandırırsa vay mağdurum haline... Cinsel saldırıyı yapan şahıs mağdur ile evlenince 5 yıllığına cezası erteleniyor. 5 yıl sonra hala "evlilik birliği"! devam ederse cezai hüküm ortadan kalkıyor.!!!
(Neyseki son zamanlarda bu yasa kadına daha yardımcı olacak şekilde düzenlendi. Yeni yasada böyle bir indirim söz konusu bile değil.)
Ama geçmiş zamanda, sadece tecavüz değil zorla alıkoyma /kaçırma eylemlerinde bile bunlar söz konusu idi. Yani "erkek kadını zorla kaçırıp, alıkoyduğunda: bu eylemi evlenmek için yaptıysa cezasında hafifletici neden olarak görülebiliyordu!!!" Ya kadının isteyip istememesi?
Ah birde olayın şu boyutu da var. Bu tecavüzü gerçekleştiren birden fazla sanık var ise, aralarından birinin mağdur ile evlenmesi dahilinde; hem kendi kamu davası ve cezası düşer, hem de diğer tecavüzcülerin tamamının davaları ve cezaları... Bu nasıl bir mantıktır ki bir evlenme ile tecavüz suçu ortadan kalkar. Bunun kadına manevi işkence gibi olacağı hiç mi düşünülmemiştir. Sen kalk zorla tecavüze uğra, sonra aralarından birisi seninle lütfedermiş gibi evlensin, diğer sanıklar beraat etsin, senin hayatın zindan olsun, ailen toplumsal baskılar yüzünden bişiy diyemesin, sen suçluluk ve kirlenmişlik içinde bir gelecek kur. Bu mudur reva görülen...! Allah bilir tecavüzcüler, aralarından birisini kurban gibi seçmiştir!!!


Acı ama gerçek yaşlarımız kaç olursa olsun, tecavüze uğrayan bir kadın asla unutmaz. Üstelik bunları yaşatan şahıs / yada sahıslar serbest bırakıldı ise.....!!!


* Tirajikomik bir olay: Hırsızın bir tanesi tecavüz suçlaması ile gözaltına alınınca bağırmaya
başlar. "Ben tecavüzcü değilim, hırsızım" Nedenmi böyle bağırır... Cezaevlerinde tecavüzlerin
çoğu şişlenmektedir de ondan. Hemcinsleri tarafından!

6 yorum:

posthumous dedi ki...

tecavüz edeni alıp sende bir şekilde başkalarını tecavüz ettireceksinki olayın ne kadar dehşet veri olduğunu tam anlamıyla anlasın yasa falan boş evlensin 5 sene evli kalsın ama bu herif zaten akıldan kıt evli kaldığı sürece tecavüz ettiği insana davranışının kesinlikle değişmeyeceğene ve ona bu süre zarfında daha fazla zarar vereceğine inaniyorum.Bu durumda bu tıp insanlara verilebilecek tek ceza aynı dersi ona vermek ondada kalıcı bir iz bırakmaktır.

Adsız dedi ki...

yaaa midem bulanıo tecavuz taciz edenlerden.. üstelik kucucuk çocuklara bile kıyanlar var.. nasıl bir midedir bu ? nasıl bir vicdandır.. anlamıyorum.. Onların yatacak yeri yoktur ya.. ! yazık .. gunah..!

delininbiri dedi ki...

mahkemenin vermediği adaleti içerde mahkumlar sağlıyor işte..midem bulanıyor tecavüzcü pisliklerden.. bir de tecavüze uğrayan kişi bakireyse daha fazla ceza yiyordu eskiden..değişti o da..evlilik içi tecavüz de suç kapsamına girmiyordu hatta.. :/

Adsız dedi ki...

Bloğunuz çok güzel,çok bilgilendirici.bu yazınıza da katılıyorum.Allah tüm kadınalrın yardımcısı olsun.hele böyle bir olay karşısında.ne diyeceğimi bilemiyorum bu pisliği yapanlara.yasalar da caydırıcı olsa ,içimiz yanmayacak.

ben de ödülünüz var.bloğunuzun uuzn yıllar devam etmesi dileğiyle.inşallah ilerde çok daha umut verici yzılar da yazarsınız.

Cevdet Aykan Demir dedi ki...

bunlarin yatacak yeri yok. hukuk un verdigi cezalar yetersiz geldigi yerde diger mahkumlar gerekeni yapiyor zaten.
guzel bir konuya deginmissiniz. tebrik ederim

Davudi dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Bu tarz yazılar okuyunca çok üzülüyorum. Bir insan evladı böyle bir şeyi nasıl yapar. O kişinin annesi, kızkardeşi, halası, teyzesi yok mu? Onların başına böyle bir şey gelmesine tahammül edebilir miydi? Allah insanı öyle bir şekilde yaratmış ki, meleklerden daha yüce bir mertebeye çıkabiliyor aynı zamanda hayvanlardan daha aşağı bir dereceye de inebiliyor. Tecavüzcüler bu ikinci güruha giriyor. Onlara insan nazarıyla bakamıyorum.