22.07.2009

Babam Annemi Aldatıyordu

Babası ihanet ediyordu aileye. O öğrendi ve sonunda ne oldu? Annesinin aldatılmaya sessiz kalışı... İsim belirtmek istemeyen bir kadınımızdan geldi bu mail. Buyrun:

Ben 17 yaşındaydım. Babamın annemi sevmediğini biliyordum. "Dışarı" hayatının olduğunu da. Ama saflığımdan olacak, hiç zannetmiyordum annemi aldattığını.

Telefonunu karıştırdım bir gün. Saflığımın o da farkındaydı ve benden kaçırmazdı telefonunu, o banyodayken oturma odasında kalırdı telefonu. Baktım ben de, neden baktıysam..

Birkaç numaradan gelen mesajlar vardı birkaç kadından.. O numaraları aldım, aradım hepsini. Bir iki tanesinin sesini dinledim, kapattm, bir tanesiyle konuştum ama. Pazar gecesiydi, ramazan ayındaydık, ve hafta içi işten geç geldiği için bizimle iftar edemeyen babam, hafta sonunu da onunla iftar etmeye ayırmıştı. Birkaç saat önce babamla aynı masada yemek yiyen kadınla telefonda konuşuyordum ben, o olduğunu bilmeden; emin olamadan..

Onun numarasında gelen mesaj garipti. Kadın benim aptallığımdan faydalanıp beni konuşturdu, ben de ona anlattım her şeyi.. Onu neden aradığımı, neden şüphelendiğimi, babamın kim olduğunu, hatta babamın geçirdiği rahatsızlıkları.. O kadar aptaldım işte.

Kadın bana, o telefonun daha önce dayısına ait olduğunu, muhtemelen o mesajı dayısının göndermiş olacağını söyledi.. Biz 1 saatten fazla konuştuk.. O kadar adiydi ki, ben de o kadar aptaldım ki, telefonu kapatırken ona "Yine arayabilir miyim seni, dertleşmek için?" dedim.. O kadar aptaldım işte..

Annemle konuştuk bu konuyu sonra.. Çok kötüydü, insanın annesiyle babasını çekiştirmesi, çok fena.. Hele annesinin bunları kabullenmesi, çok daha fena.. "Baban bu yaptıklarını duyarsa, çok kötü şeyler olur" dedi bana annem.. Cevabım komikti, "Neden, ne yapabilir? Hangi yüzle yapabilir ki, o suçlu, benim yakalamam mı suç??" dedim. Aptaldım işte.

Aradan 1 hafta geçti. Babam yine onunla iftara gitti ve o gün Kadir gecesiydi. Babam eve geldi. Her gelişinde hoşgeldin diyen ben, o gün her nedense dememiştim. Karşısındaki koltuğa oturdum. Bir süre hiç konuşmadık, televizyon izledik. Sonra kardeşlerim uyumaya gitti; annem, babam ve ben kaldık ayakta. Babam benden telefonumu istedi, "Benimki bozulup duruyor, değiştirsem de seninkinden alsam kullanabilir miyim acaba?" diyerek eline aldı, bakmaya başladı. Bana da çay getirmemi söyledi. Getirdim, yanına geldim, aranan numaraları gösterdi bana.. Kim bu dedi, sustum. Bir daha sordu, yine sustum. Bir daha, bağırarak ve gözleri çıkacakmış gibi sordu, ben yine sustum... "Otur şuraya" dedi bana.. Yanındaki kanepeye oturdum. Neler söylediğini hatırlamıyorum. Ona nasıl karışabildiğimin, kim olduğumun hesabını soruyordu ama, sadece bu aklımda.. Ben bir erkekle arkadaş olmak maksadıyla bile konuşamazken, o buna izin vermezken, kendisinin başka kadınlarla birlikte olmasına nasıl karışabilirdim ki, evladı olarak? Arada bir yerinden kalkıp bana vuruyor, sonra oturuyor, sonra sinirlenip bir daha kalkıyor, yüzüme tükürüyor, elleri sinirini yansıtmaya yetmediğinde ayağındaki terlikle vuruyor, sonra anneme "Sen soktun bunları bunun aklına" diyerek ona vuruyor, "Hayır ben duydum" dediğimde tekrar bana...

Acımıyor biliyor musun, bir yerden sonra uyuşuyor vurduğu yerler. Acıtan şey, 17 yaşına kadar dayak yememiş bir kızın, kadınlığı evli erkeklerden faydalanmak olarak algılayan bir başka kadın yüzünden, hem de Kadir gecesinde, babasından ilk kez okkalı bir dayak yemesi.. Acıtan buydu.

Dayağımı bir güzel yeyip odama gittikten sonra, babam çağırdı.. O kadının yanlışlıkla kendisine mesaj attığını, onu tanımadığını ve kadının beni savcılığa şikayet ettiğini.. Hatta babamı tutup kolundan ifade vermeye götürdüklerini söyledi.. O gün pazardı. Ben buna da inandım, biliyor musun?

O gece sahura kalkmak istemedim. Olmadı ama, babam "Bana sakın afra tafra yapmasın, gelip oturacak şu sofraya!" diye bağırdı ve ben mecburen, titreye titreye oturdum o sofraya.

Ertesi akşam babam eve geldiğinde "Hoşgeldin" dedim, yüzünü çevirdi.. Bir sonraki akşam gözüne gözükmedim.. Beni sormuş anneme, "Eşek oğlu eşek kızın nerde" diyerek, bunu duyup mutlu oldum.. Bayramda elini öpmeme izin verdi ama yüzü yine nemrut gibiydi bana karşı.. Sonra beni affettiğini, bir daha sakın böyle bir şey yapmamam gerektiğini, telefon faturalarım gelince de zarfına dokunmamamı çünkü kendisinin dökümanını kontrol edeceğini söyledi, barıştık..

O günden sonra bir daha telefonunu yanımızda bırakmadı. Bana ara ara laf vurdu, cadı olmam hakkında.. Şimdi ise çok iyiyiz.. O kadını da bıraktı. Beni de çok seviyor. O dayak da ilk ve son oldu. Ben de onu çok seviyorum ama ya yüzüne uzun uzun her bakışımdaki aklıma gelenler? (unutulmuyor..)

36 yorum:

biggeee dedi ki...

canım benim aynı şeyi ben yaşadım hatta bloguma yazdım bugun bu yazıyı görünce de baya şaşırdım heralde seni benden daha iyi anlayan çıkamaz ama malesef elimden boşver demekten başkası da gelmiyor

ebvatathemua dedi ki...

Çocuklarını maddi manevi ihmal etmeyen ama çapkın bir baba mı,yoksa dürüstlük ve sadakat abidesi gibi gezip çocuklarının başını okşamayı bile düşünmeyen bir baba mı daha kötüdür?
Hepimiz yaralıyız ama o ama bu şekilde.

Adsız dedi ki...

kadini inciten yine diger bi kadin, anlayamiyorum neden? bir erkek ugruna sadece. erkeklerin de ayrica yalan soyleme kapasitesini, o yaraticiligi hayranlikla izliyorum.

Pilli-Cadi dedi ki...

bir sey söylemek istiyorum.
muhtemelen bu hikayenin sahibi okuyordur, muhtemelen bana kizacak ama yazmaliyim.
ben bu hikayenin sonuna cok kizdim.
neden mi?
bütün bu affetmeler türkiye genelindeki erkeklere cesaret veriyor. özellikle de bunun acik acik yazilmasi daha cesaret veriyor diye düsünüyorum. ben bütün bunlarin televizyonda ballandira ballandira anlatilmasinin bile aile yapisini bozdugunu düsünürken bu siteyi de ilk gördügüm günden beri severek takip ederken bunu burda okumak üzdü beni. böyle bir son okumaya hazirlamamistim kendimi.

farkli bir sey bekliyordum. babayi affetmek aklimdan gecmedi acikcasi. cünkü ben affetmedim, affetmicem.

yorumlara bakin, yazilanlara bak, kücücük blog aleminde bile bütün kizlarin babasi annesini aldatiyormus neredeyse. bunlar yaziliyor, sonunda kizlar babasini affediyor, hatta dayak yiyip oturuyor ve babalarini sevmeye devam ediyorlar. ben sevmiyorum. bu nefret beni güclendirdi mi gücsüzlestirdi mi bilmiyorum ama sevmiyorum.

ama affetmicem, konusmicam zorunlu kalmadikca o ölene kadar. hic de acimicam. acimicam cünkü ben bunlari 14 yasinda daha cok kücücükken ögrendim, o zaman bana kimse acimadiysa ben de hic acimicam.

daha sonra babamla cok tartismalarimiz oldu. karsisinda saygisiz oturmamdan nefret ederdi. bilerek ayaklarimi uzata uzata otururdum. bir gün kizdi düzgün otur dedi. "sana mi sorucam senin herseyin cok mu düzgün" cevabini aldi benden. bir daha da pek konusmadik.

sonra bir gün kendisine onun serefsiz oldugunu bildiren bir mesaj yazdim ve ben bunlari daha birkac ay önce yaptim. yani aklim yerindeydi, yeni ögrenmemistim, affetmemistim de affetmicektim de.
sonra onun gibi bir babam oldugu icin utandigimi yazdim.

ve simdi ne mi oldu bunlari söyledim de. en azindan kendime saygim oldu. kendime saygi duyuyorum böyle oldugu ici. ne kadar ataerkil bir toplumda yetismis bir kiz olsam da ben üzgünüm ama bu yazilanlar gibi olmadim olmak ta istemiyorum. cok üzgünüm bunlari yazdigim icin. belki hakkim yok ama durum böyle.

bence affetmekle hayatinizin en büyük hatasini ve kendinize en büyük saygisizligi yapmissiniz. size yapilan saygisizligi alip bünyenize yedirmissin bir güzel

hayirli olsun.

not: ben bu blogu ilk gördügümde cok saygi duydum, kadinlarin dimdik ayakta durdugu hikayeler okuyacagiz sandim. kadinlarin erkekleri affetme yazilarini okuyacagimi hic düsünmemistim.

cesetizleri dedi ki...

Affedilmesi konusunu çıkarmayı düşündüm ama o zaman da burdaki insanları kandırmış yazıyı paylaşan arkadaşımızı kırmış olacaktık.
Görüşlerimizde zaten neyin yanlış olduğunu kendimizce tartışırız diye arkadaşın yazısını yayınladım. Bazen yanlış olan şeyleri de göstermek gerekiyor ki tartışarak bulalım. Bunlar övünç tablolarımız değil pilli, bunların hepsi örnek olsun diye anlatılmıyor. Tacizi anlattık diye tacize uğrayın demediğimiz gibi affeden bir yazının sonunda size bunu yapanı affedin demiyoruz. Bunu bir ayıralım.

Yazan arkadaşa ise Pilli'nin dediği gibi affetme kısmı çok büyük yanlış.
Tabii ki hayat senin hayatın ama cezasız kalmaması gerekiyordu. Yine o sıcak yuvayı sunmanız ödül olmuş.
Bu kısmı çok üzücü.
Çok iyi biliyoruz ki hayata sıfırdan başlamak çok zor ama bazen insanın kendisine saygısının olması için sıfırdan başlamak gerekebiliyor hayata.
Böyle oturduğumuz yerden ahkam kesmemizin ne kadar kolay olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Biliyorum sen bu yazıyı okurken sinirleneceksin yorumlara. Ama doğru olan bu. Ben bunu hayatımdaki insanlara uyguluyorum. Ama hayatımdaki insanların başkalarına uygulamasını sağlayamıyorum. Annen için yapabileceğin pek de bir şey yok sanırım. Ama o tokatları affetmen...

serzehdaRa dedi ki...

benim amacim mektubu yazan arkadasi kirmak degildi, hatta gercekten kirdiysam özür dilerim ama düsüncelerimi yazmazsam catlardim.

adlı dedi ki...

ya annenin babayı aldatması durumu? bu daha ağır değil mi... :(

Adsız dedi ki...

benim anlamadığım, bu insanlar "müslüman". yani oruç tutuyormuş ve birde bunları yapıyor

Pilli-Cadi dedi ki...

zehra isimli yorum benim bu arada.
yanlis hesap acikken yorum yapmisim:)

son bir sey söylicem babanizi affederken bence su soruyu sorun kendinize "annem babami aldatsaydi onu da sever miydik, affeder miydik?"

Hic sanmiyorum...

efsa dedi ki...

Güzel soru: Ama benim için annem de olsa yine sever, yine her fırsatta yaptığını yüzüne vururdum ben Pilli Cadım. Böyle olaylar çocukların içlerine kazınır. Ama içten içe yine severler. Affetmek bile o kadar göreceli bir kavram ki...

yazının sahibi dedi ki...

pilli cadı ve cesetizleri bana kızmakta belki çok haklısınız, ben de kendime kızıyorum bazen ama.. ben daha bi kaç gün önce annem bana, "baban duyarsa çok kötü olur" dediğinde hangi yüzle bana laf edecek diyordum, yazdım orda da.. o gün pilli cadının yaptığını yapardım diye zannediyordum.. ama yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, neye uğradığımı bilemedim ki. ben suçlu durumuna düştüm, nasıl düştüm anlamadan.. ayrıca herşey bir yana, anneniz durumu kabullenmişse size bok yemek düşüyor bir yerde.. babanıza küsmeniz, onu affetmemeniz, onların arasını daha çok açıyor ve yine siz suçlu oluyorsunuz. o evde yaşamak istiyorsanız, ya da yaşamak zorundaysanız, başka hiç bir çare yok.. acı ama gerçek bu. ve gerçekçi olmak gerekiyor bazen.. annemin yerinde olsaydım belki ne olursa olsun diyip katlanmazdım, ama bir evladın yapabileceği çok fazla birşey olmuyor..

Adsız dedi ki...

çok zor bi durum.. ben olsam bende affederdim.. olayları daha cok buyutmeye gerek yok die düşünüyorum.. herkes hata yapar..

ama eğer bidaha yaparsa affetme derim ben.. 1 şans vermen güzel olmuş ..İnş. bidaha böle bişi olmaz. cok mutlu olursunuz..

Alper dedi ki...

Erkek aldatır da kendi kendisine mi aldatır? O'nu ayartan da gene bi' dişidir...

Pilli-Cadi dedi ki...

yazinin sahibi biz babamla yasamiyoruz artik
o gitmedi ama birnevi biz kovduk.
annemle hala konusurlar birbirlerini yemezler, kavga etmezler ama annem onu artik bir es olarak kabul etmez-
ama o konusur, benim söylediklerimi söylemez.
ama ben söylerim
daha cok cekecegini düsünüyorum.

Adsız dedi ki...

sen çok dua et bnm babamnda 3 yıldır bir sewgilisi wardı aynı bnde senin yaşadıklarını yaşadım ama bn kurnazdım.hemen anladım 6 ay kimseye söyliyemedim daha 15 yaşındaydım ne sölicektim we kimse bna inamazdı.babam hiç yapmamış böle bi şey olmaz derlerdi we bi akşam annem bni sıkıştırdı bn depresyon halindeyim tabi ne oluyo dedi we bna bakire olup olmadığımı sordu bnde ' kocan seni aldatıyor sen hala bnm bekaretimlemi ilgileniorsn 'dedim. we dün akşam tartışmalar sonucunda ayrılmaya karar werdiler babam o kadına aşıkmış annem ewlenicekmiş .... bni istemicekler we napıcağm hakkında hiç bir fikrim yok bnce sen yat kalk şükret ....

Adsız dedi ki...

yhaa pilli-cadı herşey ordan bakıldığı gbi görülmüyor ewet tekrar yapsaymış affedilmezdi bncede sen haklı olrdn bak babamın 3 yıldır sewgilisi war. annem ayrılıo ne oldu tekrar birleşiolarmı hyr ... bi çocuk için ne kadar zor bnde 17 yaşındayım we bbnm annemde ewlenior ltfen onu anlamalısınız annesizlik yada babasızlık çok kötü.. tekrar yaparsa we tekrar affederseniz cidden aptal olrsunuz sonu gelmes çünkü bnların ...

Adsız dedi ki...

aynısı banada oluyor.. babamın telefonunu karıstırırken videolar buldum.. ama naıl videolar tahmin edin.. annemin bundan haberi yok. soylesemmi sizce??

Adsız dedi ki...

gerçekten zor bir durum...şu zamanlarda bende aynı sorunu yaşıyorum hemde bu olayları annem ile konuşuyoruz daha da acı veriyor bu...sonumuz ne olacak hiç bir fikrim yok ama asla unutmayacağım bunları Allah şahidim

Adsız dedi ki...

Aynı durumları ben de yasıyorum. Internet gorusmelerını okuyorum. Anneme soylemedım konusmaları ama annem de bı baskası oldugunu bılıyor. Allah hepımızın yardımcısı olsun.

Adsız dedi ki...

Benim babamda annemi aldatıyo ve annem bile bile hala da onun yanında hemde kaç yıldır aldatıyo bildim bileli babamın telefonu titreşimde ve şifresi var telefonu elimize almamıza bile izin vermiyo babmla hiç konuşmak istemiyom baba bile demek istemiyom bazen.o geldiğinde hemen başka odaya geçiyom bide hep anneme bağırmazmı emretmezmi ya bu kadar iğrençlik olamaz yapıyon o pisliğini bide hala anneme kötü davranıyon emrediyon ya asosyalim ben ileri derecede hemde 17 yaşındayım evden dışarı çıkmak istemiyom bizim her istediğimizi alıyo ama sadece parayla olmuyo artık ben babama ısınamam soğudum hemde çok

Adsız dedi ki...

Benim babamda annemi aldatıyo ve annem bile bile hala da onun yanında hemde kaç yıldır aldatıyo bildim bileli babamın telefonu titreşimde ve şifresi var telefonu elimize almamıza bile izin vermiyo babmla hiç konuşmak istemiyom baba bile demek istemiyom bazen.o geldiğinde hemen başka odaya geçiyom bide hep anneme bağırmazmı emretmezmi ya bu kadar iğrençlik olamaz yapıyon o pisliğini bide hala anneme kötü davranıyon emrediyon ya asosyalim ben ileri derecede hemde 17 yaşındayım evden dışarı çıkmak istemiyom bizim her istediğimizi alıyo ama sadece parayla olmuyo artık ben babama ısınamam soğudum hemde çok

Adsız dedi ki...

Bu yaşadıklarınızı bende yaşıyorum. Bu yazılarınızı hatta ağlayarak okudum. Gerçekten çok kötü bir durum. İnsan sürekli düşünüyor " neden ? " bunu ne yaptıkta hak ettik diye...

Adsız dedi ki...

Benim 3 sene önce erkek kardeşim vefat etti.Ve ondan 1 ay sonra teyzemle amcamı yakaladım.Hayatımda yaşadığım en büyük krizi yaşadım.Daha sonra beynimde kavernom olduğunu öğrendim.Daha hastalığımla baş edemeden babamın annemi aldattığını öğrendim.Kadın resmini göndermişdi babama ve babam karşılık olarak yanaklarını yerim yazmıştı.Lanet olsun hayatımda hiç duymayacağım sözleri kadına söylemişti.Ben inanamadım onun yazdığına.Tekrar tekrar baktım.Ama o yazmıştı.Telefonu bıraktım ve ablama söyledim.Sakın anneme söyleme dedim.Ablam dayanamamış anneme söylemiş ben okuldayken.Okuldan çıktım babamın arabası önümde durdu.Arabaya bindim babam güldü ben bişey anlamadan.Annen gerizekalı dedi anneme baktığımda dağılmıştı.Hastaneye gidiyorlardı.Babam hiçbir şekilde kabul etmedi.Benle konuşmaya çalıştı ve ben sadece mesajları gördüm dedim ve ağladım.Oda o kadının parmağını size değişmem dedi.Bu kadar basitti işte.Bu zamana kadar para vermesinden başka yaptığı babalık görevi yoktur ve çokda iyi namus bekçisidir.Bugün annemin kendini değersiz hissetmesi benim suçum mu ?Babamı ölene kadar affetmeyeceğim

Adsız dedi ki...

Para vermekten başka yaptığı babalık görevi yoktur ve çok da iyi namus bekçisidir. Benim babamdan bahsediyosun sandım bi an. Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum.

Adsız dedi ki...

Allah yardımcınız olsun, hepinizin. İçinizde ukte kalanlar vardır. İşte yada babasına kızanlar keşke şunu yapsam bunu yapsam yada birisi demiş ya doğrasam diye, aynılarını bu olayı yaşayan hepimiz geçirdik içimizden, babamızı doğrasak, yine olan bize olacak. Hapise giricez annelerimiz napacak ki? Allah görüyor, merak etmeyin. Kimse yaptıklarını yaşamadan ölmezmiş, er yada geç. Veya öbür tarafta muhakkak yaptıklarının karşılıklarını alırlar.

Adsız dedi ki...

Babaniz annenizi aldatiyorsa siz napardiniz? annenizemi soylerdiniz yoksa bunu omur boyumu saklardiniz

Adsız dedi ki...

benimde aynı şekilde hemde ramazanda eden bulur inşallah pişman olur

Adsız dedi ki...

gerçekten inanamıyorum ne kadar çokmuşuz.. babamı çocukluğumdan beri kaç kere yakaladım acaba annemi aldatırken, telefonda facebookta mesajlarını..yine yaptı, yapıyor.bu sefer annem yakalamış inkar etmiş tabi kavga gürültü gırla ben hiçbir şey yapmadım diyomuş..annemin bize anlattığını duyunca küplere binmiş hep sen sokuyosun çocukların aklına öyle bişey yok diye ya sabır ya Rabbim..kaç kere konuştum kaç kere tartıştık bağırarak kendini aklayabileceğini sanması yok mu beni delirtiyo. daha dün kızkardeşim mesajlarını yakalamış o namussuza dolandırıcıya telefon almış onu geri istiyomuş hakkını helal et diyomuş sen ne anlarsın haktan hukuktan be adam, telefonu açsaydın arabayla gezdirecektim diyomuş neler geçiyo aklımdan ama buraya yazmıycam tabi.babamın saflıkları yüzünden dünya kadar borcumz var annem o yaşında ağrılarıyla çalışmak için didiniyo bunu bu kadına nasıl yaparsın be adam.gitmiş o namusuza telefon almış!şimdi sabırla sessizce bekliyorum okuldan mezun olup atanacağım günleri,2 yıl, o çok gururlandığı doktor kızı yüzüne bakmayınca annesinin boşanmasına destek olunca o zamanki yüz ifadesini görmeyi bekliyorum, bunu sen hakkettin demeyi.

Adsız dedi ki...

Ben daha dün duydum ANNEMI aldattığını babamin whatsappina resim göndermiş kadın babam birşey yazmamış Annem öğrenmiş zaten sonra bana söyledi.babama daha soylemedik baba diyesim bile gelmiyor da daha 13 yaşındayım ne yapacağımızı hiç bilmiyorum. Babam bu aralar değişmişti zaten anneme elde kaldırdı ilk defa ben o ellerini kırdım onun yardım edin n apicam ben

Adsız dedi ki...

Sonunu merakla okuyodumki hiç beklemediğim bir son. Bu kadar gurursuz saf salak olmayın lütfen. Bende 17 yaşındayım babam sürekli annemi aldatıyor bn bildim bileli bizi dövüyor son 3 aldatmayı anlatıyım. Biri annemn en yakın arkadaşı üst komşumzdu diğeri hala yiyip içtikleri arkadaşınn kızı en son ki dün öğrenipde beynimde şimşekler çakan şeyde 1 yıldır babamdan daha çok güvendiğim herşeyimi bilen yedğm içtiğm ayrı gitmeyen herkes ona kötü demesine rağmrn yalnız bırakmadığım kardeşim dediğim arkadaşımdı. 3 saat önce temiz bi dayak daha yedim saydım sövdüm emin olana kadar bişe demiycektm ama susamadm babamın pornosunu izledim. Bu bi genç kız için ne kadar ağır bilemezsiniz. Anlatılmaz yaşanır cinsinden. Annemi çok ikna etmeye çalıştım ama olmadı ev hanmı gitcek yerimz yok. Onun yüzünü her gördüğümde tiksiniyorum bu mecburiyet öldürüyor beni elden bişe gelmiyor. Hayret ediyorum nasıl yüzümüze bakabiliyor. Benim erkek arkadaşm olmasna giyinmm saçımın uzun olması renkli giyinmem bile herşeye karışırken kendi her boku yiyor. Ben onu asla affetmiycem asla

Adsız dedi ki...

Ben de 21 yaşındayım 12 yaşındayken o zamanlar msn vardı babamin msnine gelen aşkım mesajinin kimden geldiğini arastirmistik annemle kendisi ilkokul mezunu cok tatlis bir kadın bilgisayardan anlamadığı için 12 yaşındaki kızından yardım istedi.kadina mesaj attik cevap vermedi kapandı konu.ben de annnem de unuttuk .3 4 yik geçti aradan babami internetten aşk şiirleri sözleri araştırıp kopyala yapistirla kadınlara gondrdigine şahit oldum bunu da unuttum.facebook üzerinden evli kadınlara cok iğrenç şeyler yazdığını gordum.bunlari da unuttum .cok severdim babami ama ne kadar unuttum desem de eskisi kadar yakın da olamadim. Annem kanseri yendi bir gogsunu kaybetti bu arada 17 yaşındaydım . Babam cok fedakardi bu süreçte işi sebebiyle bizden ayriydi annem kanser olunca tayin isteyip yanimiza geldi ben o zamanlar üniversite sınavına hazırlanıyordum benim yemegimi hiçbir gün eksik etmedi evi tek başına tmeizledi .birlikte zor bir süreç atlattik. Gerçekten unuttum hatirlamadim bile bunları .eskisi gibi yakın oldum ona tek kiziyim ve kız çocuklarını cok sever beni de cok sever.universiteyi kazandım . Annem iyileşti .ben üni 3 deyim şimdi .ama babam değişmedi değişmemiş .1 haftaligina eve gittim sınavıma çalışayım diye.donecegim gun babamin telefonuna mesaj geldi .farkettirmeden aldim okudum .facebokk üzerinden bir kadınla mesajlasmis üzüldüm ona da bana da anneme de ..annemle trene geçirdiler beni.opemedim yüzüne bile bakmadim. Bir haftadır evde muzirlik yapıp ortamı neselendiren ben kızları giderken cok farklıydı onlar da farketti.trene bindim babama mesaj attım.watsapdan uuzn bir mesaj baba dedim attigim mesajları gordum daha önce de gormustum yapma dedim yapma lütfen senden de kendimden de nefret etmek istemiyorum dedim ama artık göz de yumamiyorun seni yargılamak değil amacım benim de kimsenin bilmesini istemedigim gunahlarim var ama sen yapma dedim bu mesaji sana olan sefkatimden yazıyorum yazdıktan sonra silicem sen de oku ve sil dedim ve bunu hiç okumamış gibi davran. Mesaji sildim sınavıma 2 gun kaldı aklım babamda eminim bunu kendi kızından duymak onu cok uzmustur.annemi arayıp babam da bir değişiklik var mi diye agzini aramaktan başka bir şey de yapamiyorum onu arayacak cesaretim de yok bir daha birbirimizin yüzüne nasil bakarız onu da bilmiyorum Allahim onu da bizi de bu dertden kurtar demekten başka hiçbir şey yapamiyorum bakalim zaman karşıma ne çıkaracak umarım pişman olmam

Adsız dedi ki...

Merhaba kızlar
Bugün moralim çok bozuk.Ne yapacağımı bilmiyorum.Babam, annemi aldatıyor.
Bunu WhatsApp web den gördüm, önceden ben dosya yüklemeyi göstermek için açmıştım. Babam kadına sapıkça şeyler söylüyordu, tel faturamı öde falan diyordu. Ayrıca bizim şirkette ise başlayacak. Anlamıyorum annem o kadar iyiki, babamın bir dediğini iki etmez, güzel, herkes onu sever. Babam ise kaba, dayakçı,kıskanç, herşey onun istediği gibi olur. Annem yazık haketmedi bunları. Kızlar nolur bana yol gösterin, bu olayı kimseye söylemeyeceğim yoksa kabak benim başıma patlar, yorumlarda da görüldüğü üzere erkekler hep haklı gibi bir algı oluşuyor işin sonunda. Ama bana yol gösterin ne yapmalıyım. Babam uyuz olsa da zekiydi kadını aynı iş yerinde çalıştırmak da nedir. Tek kelimeyle PİSLİK.

Uzgunkiz dedi ki...

Babam annemi aldatiyo babam sehir disinda yasiyor 3 ay once ikisinin fptoau vardi babama sordum arkadaşlarının eve çağırdigini oyle bisey olmadigini söyleyip inkar etti ama ayni kadin babama wp den babama foto atiyor babam arşive kaldirmis fotolarida son sililenlerde gordum babam her geldiginde son sililenlerden fotograflari siliyorum anneminde gorme ihtimali var kadinin numarasini aldim aramayi dusunuyorum yardim edin lutfenn

Uzgunkiz dedi ki...

Babam annemi aldatiyo babam sehir disinda yasiyor 3 ay once ikisinin fptoau vardi babama sordum arkadaşlarının eve çağırdigini oyle bisey olmadigini söyleyip inkar etti ama ayni kadin babama wp den babama foto atiyor babam arşive kaldirmis fotolarida son sililenlerde gordum babam her geldiginde son sililenlerden fotograflari siliyorum anneminde gorme ihtimali var kadinin numarasini aldim aramayi dusunuyorum yardim edin lutfenn

Adsız dedi ki...

Kızlar merhaba,
18 yaşındayım,3 ay önce ygs sınavım vardı ve sınavdan 20 gün önce babamın bir kadınla yazışmalarını gördüm.Kız kardeşimle birlikte gördük. yazışmaları okurken o kelimleri yazan kişinin sizin babanız olduğunuza inanmıyorsunuz. Annem şuan bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Kadınla konuşmalarında birgün temizlik yaptığını yorulduğunu söylemiş babamda kıyamam sana yazmıştı beraber ev tutunca ben yaparım sen oturursun yazmıştı annemde koca hastaneyi sabahtan akşama kadar eve gelince de onun pis çamaşırlarını yıkıyor ütülerini yapıyor yemeğini yapıyordu ama kaç yıllık eşine kıyabiliyordu daha neler neler bunlar çok koyuyor insana ve ne yapacağımızı bilemedik anneme söylemedik vicdan azabı çektim hep annemi salak yerine koymuş gibi hissettim
daha sonra kardeşimle birlikte babamla konuştuk bizim üstümüze gül koklamayacağını arkadaşının yazdığını söyledi tabikide inanmadığımızı kanıtları gösterdik neyse kapandı konu ama evde ikimiz taradından ona azap vardı özellikle de kız kardeşim çok sert davranıyordu , baba demek gelmiyordu içimizden birgün telefonda biz böyle ona kötü davrandığımız için üzüldüğünü söyledi ve o böyle deyince bende ona üzüldüm biraz yumuşamaya başladım,şimdi lys sınavına gireceğim 2 hafta kaldı ve buğun babamın arabasındayken bir kadınla resmini gördüm arabada içki içiyorlardı ayrıca 3 ay önceki kadına tekrar mesaj atmıştı, şuan çok kötü bir durumdayım tekrar kardeşime söylemek istemiyorum onunda üzülmesini istemiyorum. Anneme söylememek için kendimi zor tutuyorum babam olan o kişiyi düşündüğümden değil annemin üzülmesini istemediğimden artık sınıf arkadaşım dahi olsun erkeklere hep bir önyargılı oldum babamdan nefret ediyorum yüzüne bakmak istemiyorum ne yapmalıyım sizce çok karmaşık durumdayım şuan??

Unknown dedi ki...

Dişilerle zorunuz ne ? Şu yorumları okuyunca gerçekten sizden tiksiniyorum. İnsanları cinsiyete göre değil de karakterlerine göre yargılamayı ne zaman öğreniceksiniz?