18.07.2009

Ben Benden Gittim

Rumuz da isim de kullanmak istemeyen bir kadınımızdan mail geldi buyrun bakalım ne demiş:

"Bu anlatacaklarımı sayılı insan bilir. Hatta tamamını iki kişi bilir. Biri eşim, biri çok yakın bir dostum. Ona da detayıyla yeni anlatabildim. Yıllardır içimde saklı. Anlatılamaz ki, şu an bile nasıl kelimelere dökeceğimi bilmiyorum. Üvey baba tacizi anlatacağım size.
Her gece içerlerdi ve istisnasız her gece kavga ederlerdi ya da yatak odalarından başka sesler duyardık kardeşimle. Bu sesleri annemi dövüyor sanıp kapının önünde ses kesilene kadar nöbet tutardım. Yine böyle zil zurna oldukları bir gece itip kakmalarıyla uyandırıldık yatağımızdan. Salona çağırıyorlardı bizi, çıplaklardı.. "Soyunun" dedi adam. Size cinselliği öğreteceğiz. Direndik..Ağladık.. İçkinin "i" sini bilmeyen bize zorla cin içirdiler 2 bardak, ağzımızdan burnumuzdan akıyordu içki adeta.. Ve zorla annemle kardeşimi birlikte oldurdu o adam. Sonra sıra bana geldi. Çeşitli tacizler. O geceyi sildim belleğimden ben. Kaçacak yer yoktu, kimseye anlatamadım, babama anlatamadım, arkadaşlarıma anlatamadım. Sürekli bir depresyon içindeydim. Arada bir evden kaçar bir yerlere sığınırdım sonra o kişiler beni tekrar onların yanına verirdi. O geceden sonra bir daha böyle bir gece yaşanmadı. Ama adamın soluğu hep ensemdeydi, sürekli odama gelip kendini tatmin ederdi ben uyurken. Ve ben en sonunda evden kaçtım. Arkadaşlarımla takılır oldum. Erkeklerden nefret eder oldum. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Hep kaçtım onlardan, hep utandım.. Ta ki yine bir gün annemin yanındayken kızlığımı kaybedene kadar.. Ondan sonra sapıttım.. Evlendim daha sonra her şeyim oldu o kişi.. O korudu, kolladı beni.. Şimdi ailemden herkesi sildim ama o gece ve geceler hep aklımda bu evliliğime bile yansıyor.. Allah cezalarını verdi ama hepsi bir yerlere dağıldı.. İflah olmadılar, yüzleri gülmedi ama neye yarar ben benden gittim."

26 yorum:

cesetizleri dedi ki...

Tüylerim diken diken oldu okurken.. Nasıl bir şey bu.?
Sözüm bitti.

Ebru dedi ki...

Oha diyeceğim ama yetmez.Küfretsem çözüm değil. Bu nasıl bir annedir, nasıl insanlar bunlar ?
Allah bin türlü belalarını versin.

efsa dedi ki...

Bir destek aldın mı? Bence ne kadar sene geçmiş olursa olsun alınmalı.

Ay gibi ışıltılı,su gibi berrak : AYSU.... dedi ki...

bu ne ya kusucam şimdi tüylerim diken diken insan mı bunlar anne mi gerçekten o kadın

Unknown dedi ki...

bunlar için bela okumaya bile değmez.
bazılarımız hayatlarına ne kadar ağır yüklerle devam etmek zorunda kalıyor.
Allah sana ömrün boyunca bir daha böyle acılar yaşatmasın..

nesli dedi ki...

Diyecek hiçbir şey bulamıyorum.efsa ya katılıyorum bencede bir destek alınmalı..

biggeee dedi ki...

lanet olsun böyle insanlara!midemi bulandırıyorlar.umarım güçlü olursun.çok derin yaralar bırakmıştır eminim ama önemli olan geçmişine takılmayıp hep ileriye bakabilmek değil midir?

bi dost dedi ki...

pislik.. adi..

Dardy dedi ki...

yok artık!
erkekliğimden utandım resmen..pardon, insanlığımdan utandım demek daha doğru olacak..

Kitap ve Demlik dedi ki...

Bu ne yaa? Doğru mu okudum?
İnsandaki kötülüğün sınırları ne kadar geniş! La havle...

zaira dedi ki...

Ne kadar adice bişey bu yaptıkları aman tanrım okurken titredim nerdeyse düşünmek bile acı veriyor, Allah onları ıslah etsin..

Adsız dedi ki...

Yine böyle bir blog'da bir yazı okumuştum başlığı tam buna göre gibi geldi. Bazı kadınların anne olma hakları ellerinden alınmalı diyordu başlıkta.. Böyle annelikmi olur ya. Yazıyı okuduktan sonra birde kızkardeşini merak ettim doğrusu.?

Ateş Böceği dedi ki...

Bune yaa bu nasıl bir şeydir.....
aklım almıyor
söz biter

kakaolukek dedi ki...

tam bir travma..hafızandan silmeye çalış bence de hepsini..gerçi yine izleri kalır bilinçaltında muhakkak ama..en azından canlı tutmazsın olanları aklında..olmamış gibi say..çok zor bir durum..bu arada anneyi suçlamış birçok kişi de, nasıl biri oldugunu bilmiyoruzki, çocugunu böyle bir durumdan korumaya gücü yetmemiş herhalde, onun aciziyetinden ötürü onu suçlamak da ne kdr dogru? yoksa hangi anne çocugunun böyle birşey yaşamasına göz yumar..neyse herşeye ragmen ayakta kalmak zorundayız, geçmişi unutup önümüze bakalım..

Adsız dedi ki...

:(

Adsız dedi ki...

Pucca olabilir mi bu kişi.

cesetizleri dedi ki...

Anlatılan kişi mi? Hayır o kişi pucca değil.

Unknown dedi ki...

kim olduğunun ne önem var ki?
bence bunun sorgulanması çok saçma olmuş.

cesetizleri dedi ki...

aysunn kesinlikle katılıyorum burda isimlerin bir önemi yok amacımız da bu zaten. Haklısın sonuna kadar ;)

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim:)

efsa dedi ki...

Adsız; burada, öyle bir durumda neler yapılması gerektiği, yasal düzenlemeler ile ilgili bilgiler çok yakında yayımda olacak.

Diğeri insanların özelidir. Burada Pucca nın neler yazıp yazmayacağını veya ona şunu bunu yaz demek bize düşmez. Kişilerin özelini değil, bir kadının bu olay karşısında ne yapmasını gerektiğini anlatıyoruz.

Amaç insanlara kendi yaptırım ve düşüncelerimizi aşılamak değil.

Lütfen burayı bir dedikodu, "bak ben bunu şurada okudum" şeklince bir forum sayfasına döndürmeyelim. Burada bilgi paylaşmaya çalışıyoruz.

Teşekkür ederim şimdiden.

gül dedi ki...

bu sayfada daha çok kadınların uğradığı tecavüzden söz ediliyor gibi.
ya erkek cocukların uğradığı tecavüzler ya hayvanların uğradığı tecavüzler.
birde öğrendiğim kadarı ile tecavüz eden kişiler geçmişlerinde tecavüze uğramış kişilerin ,gösterdiği davranış bozukluğu olarak ortaya cıkıyormuş..
bu topluma yansımış bozuk cinsel yapının ,cinsiyetten cıkıp yani sadece kadınların yaşadığı sorun olmaktan çıkıp ,herkesin kendine bakması ve nerde hata yaptım demesi gerekiyor artık..
boşlukta suclu aramak erkekler tu kaka kötü demekle bitmiyor sorunlar..

delininbiri dedi ki...

off :/ donup kaldım ekran başında..

cesetizleri dedi ki...

gül, hayatın her alanında herkesin yaşadığı yaşanmaması gereken olaylar var. Bu blogda kadınlığımızdan doğan sorunlar işleniyor. Herkesi değil sadece kadınları ele alıyoruz. Bu diğerlerini önemsemediğim anlamına gelmez.
Ayrıca biz tecavüz işlemiyoruz sadece.

cesetizleri dedi ki...

Hanımlar, beyler..
Pucca deyip bahsettiğiniz kişi de hayali bir kahraman değil. Bir insandan bahsediyoruz.
Gidip de zorla anlattıramam. Bizi, sizi, kimseyi de ilgilendirmiyor bu durum.
Bu kişi benim de tanıdığım biri ama pucca değil.
Size malzeme veremediğimiz için üzgünüz. Pucca olsa daha çok endişe edecektiniz zahar.
Burda isimlerin önemi yok. Eğer öyle olsa biz de isimlerimizi baş köşeye yazardık ama yok. Kadının Adı Yok çünkü..

aysema dedi ki...

Ne yazık ki tehlikenin en büyüğü aile içinden geliyor çoğu kez. Ve kol kırılıp yen içinde kalıyor. Sığındığınız yerler yine sizi o bataklığın içinde unutuyor...

Önce insan olmayı öğretmeliyiz herkese. İnsan olamayanlar kadın da olamaz, erkek de...

Çağdaş eğitim kadınla erkeği arkadaş yapmaya çalışıyor. Karşımızdaki kişiye cinsiyetine göre davranmamayı öğretiyor. Sevgimizi, ilgimizi bizim için en özel insanla yaşıyoruz. Diğerleri kadın ya da erkek değil, bizim için. Onlar insan oldukları ölçüde dostumuz, arkadaşımız oluyorlar sadece...

Kadını yaşamdan koparmaya çalışan, eve kapatıp köleleştiren gerici, yobaz,sapıklara karşı ortak tepki verebilmeliyiz kadınlar olarak.

Ve artık erkek ve kız çocuklarını yetiştirirken daha bir özen göstermeliyiz. Sadece kendi çocuğumuzu en doğru şekilde yetiştirmek de yeterli değil. Onların yaşayacağı ortamı da düzeltmek için elimizden gelen çabayı esirgememeliyiz.

Geleceğimizi karartmak için uğraşanların beyni yıkanmış kadınlarının nasıl kapı kapı dolaştığını da gözardı etmemeliyiz.

Sizleri kutluyorum. Sevgilerimle...