24.07.2009

Bir İki Üç Adli Tıp

Hatırlarsınız hepiniz, bir sanatçı Büyükada'da tecavüze uğramıştı maalesef. Evet evet Büyükada'da bisiklete binerken faytonculardan birinin henüz reşit olmayan kardeşi kadına tecavüz ediyor.
O suçlu şu an nerede biliyor musunuz?
Cevap vereyim ben: aramızda.

Neden? Çünkü devlet onun mağdur olmasını istememiş. Şimdi dosya yoğunluğu var, sen bir gez gel, seneye bakarız demiş Adli Tıp; mahkeme de canımsın, gözümsün mağdur olma sen şimdi diyerek salıvermiş. Evet, aynen böyle olmuş.
Yarın başka bir kadına tecavüz etmeyeceğinin garantisini vermiyor tabii Adli Tıp.

Bu haberi iki üç gün önce öğrendim. Sessizce beklemek istedim önce, bakalım kimler bunu ciddiye alacak bu olay hakkında kimler konuşacak diye. Çoğu haber bülteni bahsetmedi bile olaydan. Birkaç haber sitesinde iki satır yazıyla değinildi. Adını duymadığımız ülkelerde doğan bir kaplan daha önemli olabiliyor bazen.

O sanatçı bu olayın ilk duyulduğu zaman ne büyük dehşet yaşadı hissetmeye çalıştım. Güvendiğimiz bir kişi Uğur Dündar; onun haber bülteninde bile mağdur kadının kimliği neredeyse açıkça söylendi. Oynadığı dizilerden sahneler gösterildi güya yüzü kapatıldı. Bu çok eğlenceli olsa gerek(!). Bir bilmecem var çocuklar? Ama ben hiç eğlenmedim, hatta çok büyük utanç duydum, bundan kazanç sağlayacağını düşünmediğim bir adam, çıkıp bu haberin bu şekilde duyurulmasına göz yumuyordu. Nitekim o sanatçı, telefonla bağlandı ve kendini de güzelce ifade etti. Olayın konuşulmasını istemiyordu daha fazla, kariyeri vardı. Ama bizim ülkemizde olaylar hemen çözülüp suçlular hemen cezalandırılamıyor maalesef. Olayın üstünden uzun zaman geçti ama suçlu cezasını hâlâ çekemedi. Çekemediği gibi üstüne bir de şu an serbest.
Ne yapıldı, ne uygulandı? Ben bu soruların cevabını istiyorum. O adama ne tür bir tedavi uygulandı, neye güvenilerek sokağa salındı.? Yarın başka bir kadına tecavüz etsin diye mi? Ondan sonra birileri çıkıp toplumun ahlakından bahsediyor, mağdur insanlara çamur atıyor tabiri caizse ki bence caiz.
Devlet suçluyu suçsuzu ayırt edemiyorsa, biz kime güveneceğiz.?

Suçlu kişi, bu olay yaşandığında reşit değildi, çocuk mahkemesinde görülüyor dava. Diğer bütün suçlulara yapılması gerektiği gibi bir tedavi süreci yaşaması gerekiyordu Dilerim tedavi süreci yaşanmıştır ama hiç sanmıyorum nedense. O yüzden soruyorum işte, neden dışarıda bu kişi?

Bir iki üç Adli Tıp.!!

5 yorum:

efsa dedi ki...

inanmıyorum açıkcası tedavi için yönlendirildiğine bile.

delininbiri dedi ki...

o kadın susmadığı için, tecavüz edenin cezalandırılmasını istediği için bu şekilde deşifre edildi ne yazık ki..bu ülkede tecavüze uğrasan bile susacaksın çünkü..konuşursan da suçlu oluyorsun zaten, mağdur değil..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Bİr çok kadın gördüğü taciz yada işkence den dolayı sussuyo çünkü başına gekeceği biliyor..

Kadın hiç bir susmamalı suçlu cesasını çekmese bile..Deşifre olması gerek..Umarım ki bu düzen değişir..Sanmıyorum ama..!

Cefe dedi ki...

memlekette ne hukuk ve ne ahlak . Devlet halka zulmederken dev halka hizmet ederken cücük

erkan bal dedi ki...

belâ aramıyorum baştan söylim de. buraya bu gelişim siftahtır. ancak hiç zihninizi başka açıdan bakmaya zorladınız mı?

kadın olmak böyle bir olayda mağdure sayılmak için yeterli midir? aynı konumda bir erkek sanatçı reşit olmayan bir kız saldırgandan şikayetçi olabilir miydi...(çok mu fantastik geldi)

iyi ki suçlu kişi reşit olmadığı için kadın sanatçı yaşı reşit olmayan birini baştan çıkarmıştır diyerek suçlanmamış. olmaz mı? sanki zorlasak biraz olmayacak iş değil gibi. kadını sanatçı kişiliği kurtarmış belki de. başka bir hanım ablanın başına gelse teorik olarak bu suçlama mümkün olamaz mı. cinsiyetimiz bizi suçlu ilan etmeye yeterli oluyor mu?